Header Website 20160311

stille zondag

uitnodiging editie 2017

zondag 29 oktober 2017 – Waarbeke (Geraardsbergen)

foto Paul Van hooydonckIn het kader van de landelijke campagne dag van de stilte organiseert Waerbeke ieder jaar een ‘stille zondag’ in het hart van het Stiltegebied Dender-Mark. Op een ‘stille zondag’ kan je kennismaken met persoonlijke stiltebeleving en met de brede sociaal-culturele beweging die dit maatschappelijk aan de orde stelt. Dit jaar wordt de dag begeleid door Paul Van hooydonck (meditatieleraar). Aan de hand van een evenwichtig programma leer je met milde open aandacht de innerlijke ruimte onderzoeken, op weg naar rust, inzicht en evenwicht. De dag verloopt vanzelfsprekend in stilte.

 dagindeling

09:15   geleide zit- en loopmeditatie

10:40   theepauze

11:10   stilte zijn

12:20   lunch

13:45   stiltewandeling

14:30   stil mededogen: zit- en loopmeditatie

15:40   theepauze

16:00   vragen en antwoorden vanuit stilte (Paul Van hooydonck)

17:00   afsluiting

deelnemen: meld je dan vóór 15 oktober aan via e-mail: info(at)waerbeke.be (onder vermelding van: ‘stille zondag’)

meebrengen: lunchpakket (soep wordt aangeboden), yogamatje, meditatiebankje of -kussen en eventueel een deken of fleece voor wat extra warmte

bijdrage: €20 – betaling kan ter plekke of via overschrijving op IBAN BE92 5230 8039 8123 van Waerbeke vzw (onder vermelding van: ‘stille zondag’)

plaats: Waarbekeplein 19, 9506 Waarbeke – bereikbaarheid

meer informatie: info(at)waerbeke.be – tel. 054/24.57.54

Deze dag in Waarbeke wordt georganiseerd i.s.m. Maha Karuna Chan Geraardsbergen.

 

Paul Van hooydonck verbleef twaalf jaar in boeddhistische kloosters in Nepal, India, Sri Lanka, Birma, Thailand en Engeland. Hij werkte als meditatieleraar in een Tibetaans centrum in Nepal (Ganden Yiga Chözin), in het Nilambe meditatiecentrum in Sri Lanka en aan de Peradeniya University, de grootste universiteit van Sri Lanka. In 2007 werd hij tot monnik gewijd (Bhante Vayama) in de traditie van het Theravada boeddhisme (de oude school). Terug in België richtte hij Ehipassiko op. Vanuit zijn ervaring vertelt hij over verschillende aspecten van het boeddhisme en over meditatie. Meer informatie over Paul Van hooydonk: www.antwerpen-meditatie.be.

NIEUWSBRIEF

Regelmatig informeert Waerbeke over de werking van de beweging. Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Please wait

banner Waerbekehuis

Conferentie banner terugblik2017

... en activiteiten via UITdatabank