Header Website 20160311

Privacy policy - Privacyverklaring

 

ALGEMEEN

Deze website is een realisatie van Waerbeke vzw (Waarbekeplein 19, 9506 Waarbeke, ondernemingsnummer 0479.364.003, tel: +32 (0)54 24 57 54, fax: +32 (0)54 56 91 55, e-mail: info@waerbeke.be). Sinds 2011 is Waerbeke door de Vlaamse overheid officieel erkend als sociaal-culturele beweging. Waerbeke koestert en bevordert de beleving van stilte, rust, ruimte in Vlaanderen (en Brussel). Door sensiblisering via allerhande campagnes, acties en een vormingsaanbod wil Waerbeke bijdragen tot meer maatschappelijke bewustwording.

Gegevensbescherming nemen wij heel ernstig. Wij baseren ons daarbij op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna aangeduid als de "Privacywet").

Deze Privacyverklaring hoort samen met de Algemene Voorwaarden en geeft gedetailleerde informatie over de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken bij een bezoek aan onze Website. Wij raden u aan om beide documenten aandachtig door te lezen.

Wie gebruik maakt van deze website, aanvaardt de bepalingen van deze Privacyverklaring. Als u niet akkoord gaat met een of meerdere bepalingen, vragen wij u vriendelijk de website te verlaten en contact met ons op te nemen via info@waerbeke.be om uw bezorgdheden te melden.

SECTIE 1 - WAT DOEN WIJ MET UW INFORMATIE?

Wanneer u een aankoop doet via onze webshop verzamelen wij, als onderdeel van het aan- en verkoopproces, persoonlijke informatie zoals uw naam, adres en e-mail. Wanneer u onze webshop bezoekt, ontvangen wij automatisch het IP-adres van uw computer, dit geeft ons informatie over welke browser en besturingssystemen er gebruikt worden, zodat wij de online winkelervaring daarop kunnen afstemmen en verbeteren.
Wij zullen u nooit telefonisch contacteren voor marketing doeleinden, enkel in functie van een lopende bestelling, klacht of terugbetaling. Eens u klant bent zullen we u sporadisch op de hoogte houden van de activiteiten van Waerbeke vzw via onze nieuwsbrief. U heeft steeds de mogelijkheid u uit te schrijven.

SECTIE 2 - TOESTEMMING

Wanneer u ons persoonlijke informatie bezorgt om een transactie uit te voeren, uw kredietkaart verifieert, een bestelling plaatst, een levering laat uitvoeren of een aankoop terugzendt, stemt u toe dat wij deze informatie verzamelen en gebruiken enkel voor dit doeleinde en om u sporadisch te informeren over onze activiteiten.

U heeft het recht om kosteloos informatie te vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de Privacywet heeft u eveneens het recht om deze persoonsgegevens te laten wijzigen indien ze onjuist zijn. Daarnaast kunt u uw persoonsgegevens laten verwijderen of het gebruik ervan verbieden indien ze onvolledig of niet ter zake dienend zijn.
Om deze rechten uit te oefenen, kunt u ons altijd contacteren via het e-mailadres info@waerbeke.be.

U kunt zich steeds uitschrijven uit onze nieuwsbrief door op de hiervoor bestemde link te klikken of door u verzoek hiertoe te sturen aan info@waerbeke.be.

SECTIE 3 - VRIJGEVEN VAN INFORMATIE

We zullen nooit uw gegevens doorgeven aan andere personen of organisaties tenzij dit nodig is om gevolg te geven aan uw bestelling of een andere vraag aan ons.

Wanneer we bij wet verplicht zijn of bij een schending van onze algemene voorwaarden, is het mogelijk dat wij uw persoonlijke informatie vrijgeven aan derden.

SECTIE 4 - MOLLIE

Voor de betaalfunctionaliteit in onze webshop doen we een beroep op Mollie BV (www.mollie.com). Zij voorzien de nodige interfaces en delen van de toepassing om u vlot online te laten betalen.
De informatie nodig om uw betaling te verwerken, worden opgeslagen en verwerkt in de opslagruimte, databases en de algemene Mollie-applicatie en de betaaltoepassingen waar ze toegang tot verlenen. Dit gebeurt op een beveiligde server achter een firewall.

SECTIE 5 - DIENSTEN VAN DERDEN

In het algemeen zullen onze externe service providers uw informatie enkel verzamelen, gebruiken en vrijgeven in de mate die nodig is om de diensten die zij voor ons verzorgen te kunnen uitvoeren.
Echter, bepaalde diensten, zoals betalingsproviders, hebben hun eigen privacy-bepalingen met betrekking tot de informatie die wij hen moeten voorzien om uw betalingstransacties te verwerken.
Voor deze providers raden wij u aan om hun privacy-verklaringen na te lezen zodat u begrijpt op welke manier uw persoonlijke informatie door hen verwerkt wordt.
Houd er in het bijzonder rekening mee dat bepaalde providers in een ander rechtsgebied gevestigd kunnen zijn dan u of wij. Dus indien u ervoor kiest om een transactie uit te voeren die de diensten vereist van een derde partij, dan kan uw informatie onderworpen worden aan de wetten van het rechtsgebied waar de provider gevestigd is.
Bijvoorbeeld, als u in België woont en uw transactie verwerkt wordt door een betalingsprovider die gevestigd is in de Verenigde Staten, dan kan de persoonlijke informatie gebruikt om de transactie uit te voeren onderworpen zijn aan de Amerikaanse wetgeving.
Wanneer u onze webwinkel verlaat of doorverwezen wordt naar een website of applicatie van een derde partij bent u niet langer onderhevig aan deze privacy verklaring of onze algemene voorwaarden.

Links
Wanneer u links op onze webwinkel aanklikt, kunnen deze u wegleiden van onze website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere websites en bevelen aan hun privacy verklaring na te lezen.

Google analytics
Onze website en webwinkel maakt gebruik van Google Analytics om ons algemene informatie en anonieme statistieken te bezorgen over onder meer de herkomst van onze bezoekers en welke pagina's bekeken worden zodat we op basis daarvan het gebruik van onze website en webshop kunnen verbeteren.

SECTIE 6 - COOKIES

Onze website maakt gebruik van cookies. Deze worden gebruikt om onder meer uw voorkeuren te registreren.

SECTIE 7 - MEERDERJARIGHEID

Door deze website te gebruiken verklaart u dat u tenminste de leeftijd van meerderjarigheid in uw land heeft, of dat u meerderjarig bent en toestemming geeft om minderjarigen onder uw verantwoordelijkheid gebruik te laten maken van onze website.

SECTIE 8 - WIJZIGINGEN AAN ONZE PRIVACYVERKLARING

Wij behouden ons het recht voor om onze Privacyverklaring te allen tijde te wijzigen. Gelieve daarom zelf regelmatig de laatste versie van dit document te raadplegen. Bent u het oneens met een wijziging in de Privacyverklaring, dan heeft u steeds de mogelijkheid om uw account stop te zetten. Wijzigingen en verduidelijkingen worden van kracht onmiddellijk na plaatsing op de website. Indien onze winkel overgenomen wordt of fuseert met een ander organisatie, kan uw informatie overgebracht worden naar de nieuwe eigenaars zodat we u kunnen blijven informeren over ons aanbod.

CONTACTINFORMATIE

Indien u de persoonlijke informatie die wij over u hebben wenst te wijzigen of te verwijderen, een klacht doorgeven of indien u vragen heeft, kunt u ons steeds contacteren.

WAERBEKE vzw
Waerbekehuis
Waarbekeplein 19
B - 9506 Waarbeke

T +32 (0)54 24 57 54
info@waerbeke.be
www.waerbeke.be