Waerbeke header zonder titel 2

Vrede kun je leren – schrijf je nu in voor de trefdag

Conferentie banner 2017 klein

"Vrede komt niet uit de lucht vallen, vrede tover je niet uit een hoge hoed. Vrede vergt aandacht, communicatie, training en inzet. Samen leven in vrede staat niet los van innerlijke vrede en vrede kun je leren. Vrede leren vertrekt vanuit stilte."
Hoe doen we dat? — Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? In hun gelijknamige boek vragen David Van Reybrouck en Thomas d’Ansembourg zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. We gaan in gesprek met bevlogen deskundigen in mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze methodieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij.
Op de conferentie zullen we met betrokken specialisten dit actuele thema verkennen en kennismaken met een paar opmerkelijke vredesinitiatieven. Een echte trefdag met ruimte voor netwerking en persoonlijk contact.
Bestel vandaag nog je tickets op www.waerbekeconferentie.be. We kijken uit naar je komst!