Uit liefde voor de streek

Bronhuis Dender-Mark is het nieuwe bezoekersportaal in de voormalige pastorie (Waerbekehuis) van Waarbeke, in het hart van het Stiltegebied Dender-Mark. Vanaf juni 2022 is het een vrij toegankelijk contactpunt voor al wie het omliggende landschap wil verkennen. Dit LEADER-project kwam tot stand onder impuls van Waerbeke vzw en Waerbekehuis cvba in samenwerking met vele partners.

Vanuit haar liefde voor de streek wil Waerbeke met de nieuwe onthaalinfrastructuur bijdragen aan meer samenwerking voor het behoud en de duurzame ontwikkeling van dit unieke landschap.

Het project wil ook de gemeenschapsvorming tussen buurtbewoners, verenigingen, openbare besturen (stad, provincie, Vlaanderen), de sociale cohesie, voorbij drukte en polarisatie bevorderen. Waerbeke zet de komende jaren met diverse partners in op de ontwikkeling van dit verbindende initiatief. Het project bouwt verder op de Waerbeke Conferentie 2019 én 2021. Voor een terugblik op de trefdag van 2019: klik hier. Voor een terugblik op de trefdag van 2021: klik hier.

Ter gelegenheid van de opening van het Bronhuis eind mei 2022 verscheen het indrukwekkende lees-en kijkboek Tussen Dender en Mark, landschap in beweging van Eric Cosyns. Meer info: klik hier.

Heb je interesse in het Bronhuis-project? Wil je ook meewerken? Meld je hier.

 

 Wim Schrever 44

 

Klik hier voor een voorstelling van het project op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Bronhuis Dender-Mark

Waarbekeplein 19

9506 Waarbeke (Geraardsbergen)

054 24 57 54

info@bronhuis.be

www.bronhuis.be

 

Footer Bronhuis 21 09 27

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:

Europa investeert in zijn platteland