Header Website 20160311

over Waerbeke

sociaal-culturele beweging

Waerbeke koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. In al haar initiatieven tracht Waerbeke de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen. De organisatie informeert en sensibiliseert, biedt vorming en onder­steuning aan en voert actie naar ver­schillende doelgroepen.

verbindende en verdiepende waarde van stilte

Waerbeke ontstond naar aanleiding van de opstart van het Stiltegebied Dender-Mark (2001), het eerste officieel erkende stiltegebied in Vlaanderen. Enkele gemotiveerde bewoners en sympathisanten zagen in dit proefproject van de overheid een kans om een burgerbeweging op gang te brengen rond dit groeiende maatschappelijke en persoonlijke thema.

Sinds haar ontstaan heeft Waerbeke al heel wat activiteiten en projecten opgezet en ontwikkeld. Al enkele jaren inspireert en begeleidt de organisatie overal te lande campagnes, projecten en praktijken rond stilte, rust en leefkwaliteit.

Sinds 2011 is Waerbeke door de Vlaamse overheid officieel erkend als sociaal-culturele beweging. Wil u hierover graag meer weten of hiertoe bijdragen neem dan contact op via info(at)waerbeke.be.

De Waerbeke Conferentie is de belangrijkste jaarlijkse reünie of 'trefdag voor stiltemakers in ons land'. Terugblik op de edities 2015 (Leuven), 2016 (Gent) en 2017 (Antwerpen) en 2018 (Duffel) met tekstbijdragen en sfeerbeelden is te vinden via www.waerbekeconferentie.be.

Op de laatste zondag van oktober – als in heel Europa, bij de overgang van herfst naar winter, de kloktijd één uur stilstaat – promoot Waerbeke de landelijke dag van de stilte. Deze jaarlijkse campagne is een initiatief dat ook in Nederland navolging krijgt.

kennismakingsbrochure

• in het Nederlands

• en Français

• in English

beleidsplan

• beleidsplan 2016-'20

 

WAERBEKE vzw
Waarbekeplein 19
B - 9506 Waarbeke

T +32 (0)54 24 57 54

email info(at)waerbeke.be

> contacteer een medewerker

 

Logo Waerbeke       logo vlaanderen

 

 

 

NIEUWSBRIEF

Regelmatig informeert Waerbeke over de werking van de beweging. Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

*  Website URL
*  E-mailadres:

 

Voor meer informatie verwijzen wij naar ons Privacy Statement.

CVBA banner2

Eindbeeld trailer 1692 lr

Conferentie21 websitebanner

... en activiteiten via UITdatabank