Samen werken aan stilte, rust, ruimte

Het Waerbekehuis wil ruimte bieden voor inspiratie, intervisie en ontmoeting op een waardevolle symbolische plek. Op termijn zal dit patrimonium uitgroeien tot een kleinschalige conferentieruimte voor allerlei groepen, waarvan ook de tuin en het omliggende landschap deel uitmaken.
Tegelijk wil het Waerbekehuis een anker zijn voor verstilling – individueel en in groep – met een bibliotheek en een eenvoudig gastenverblijf. Op de stemmige, reeds afgewerkte zolder vinden nu al maandelijks stilteavonden plaats.
Het Waerbekehuis fungeert als coördinatiecentrum van de sociaal-culturele beweging Waerbeke. In de geplande renovatie is voldoende kantoor- en vergaderruimte voorzien. Dit biedt in de toekomst de bijkomende mogelijkheid om deze accomodatie te verhuren aan andere verwante organisaties.
Het Waerbekehuis wil een poort zijn voor de ontsluiting van het Stiltegebied Dender-Mark. Als vertrek- of eindpunt van stiltewandelingen kan het ook een rol spelen voor bijvoorbeeld coaching, vorming of duurzame recreatie. Huis, tuin en boomgaard bieden bovendien tal van mogelijkheden voor het ontplooien van de talenten van de groeiende groep vrijwilligers.

ik word aandeelhouder

(Hieronder vind u de Waerbekehuis-brochure. Door deze aan te klikken kunt u de brochure in een apart venster raadplegen. Kies ‘enkele pagina’ voor optimale leesbaarheid.)

Schermafbeelding 2019 02 07 om 12.42.42

 

Waerbekehuis cvba is op zoek naar nieuwe aandeelhouders die – naast een financieel engagement – door middel van expertise, relaties of tijd een duurzame bijdrage willen leveren aan de uitbouw en de werking van Waerbeke. De cvba geeft uitdrukking aan haar maatschappelijke betrokkenheid door het ontwikkelen en het beheren van het Waerbekehuis.

Aandeelhouders zijn dus mede-eigenaar van de voormalige pastorie van Waarbeke en de bijbehorende tuin. Hun financiële inbreng verschaft de cvba de nodige middelen om de ingezette renovatie te realiseren en te voltooien. Aandeelhouders geven Waerbeke vzw, als belangrijkste gebruiker van het gebouw, bovendien de geschikte accomodatie om haar sociaal-culturele opdracht optimaal te vervullen.

Elke aandeelhouder van de cvba:

  • ondersteunt de werking van Waerbeke vzw waardoor de waarde en betekenis van stilte, rust en ruimte duurzaam kunnen worden verankerd in onze snel veranderende samenleving;
  • is mede-eigenaar van een uniek en waardevast patrimonium in het hart van het Stiltegebied Dender-Mark;
  • draagt bij tot het creëren van meerwaarde van het patrimonium als gevolg van een architecturaal verantwoorde renovatie van het gebouw en een professionele aanleg van de omliggende tuin.

Hebt u belangstelling om aandeelhouder te worden van Waerbekehuis cvba, neem dan contact op met een vertegenwoordiger van de coöperatie:

e-mail: info(at)waerbeke.be of telefonisch: +32 476 59 27 15.

adres

Waerbekehuis cvba
Waarbekeplein 19
B - 9506 Waarbeke (Geraardsbergen)

op kaart

+32 (0)54 24 57 54

email info[at]waerbekehuis.be

bedrijfsgegevens

BTW BE 0600.847.197

Rekening VDK Bank IBAN BE04 8939 4403 9431

bereikbaarheid

Het Waerbekehuis vindt u in het hart van het Stiltegebied Dender-Mark, het eerste officieel erkende stiltegebied op de grens van de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het gebouw is eigendom van Waerbekehuis cvba en momenteel in renovatie. Bezoek enkel mogelijk na afspraak: info[at]waerbekehuis.be.

> met de trein (af te spreken met een medewerker):

station van Galmaarden (25' vanuit Brussel-Zuid)
station van Edingen/Enghien (20' vanuit Brussel-Zuid)
station van Geraardsbergen

> met eigen vervoer:

reisroute berekenen & weergeven

Kaart zw w stiltegebied lr